З'явилася карта перших в Україні платних автобанів

77 гривень за 100 кілометрів – такою буде вартість користування платними дорогами в Україні. Інвесторам збираються передати одразу шість трас.

Візіком,  maps API, Україна, платні дороги,

Під них уже розробили спеціальні дорожні знаки і незабаром водії побачать їх на шляхах, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Еспресо.

У Мінінфраструктурі вже навіть визначилися з першими 6 трасами, які планують віддати інвестору.

Читайте також:

Це Харків — Дніпро — Запоріжжя, траса з Борисполя до Полтави, Херсон — Миколаїв. Зі столиці можна буде доїхати до Рівного через Житомир, Ягодин — Ковель — Луцьк і Дніпро — Кривий Ріг — Миколаїв, — розповідає Сьогодні.ua.

Як зазначає видання, ці шість доріг обрали тому, що вони найважливіші.

Вони сполучають Україну з іншими країнами. З Європою, з Азією і саме по ним ми маємо найбільший трафік. Так чи інакше, платні дороги – це перспектива не “на завтра” і навіть не “на післязавтра, – зазначається у повідомленні.

Інвестори, своєю чергою, мають забезпечити щонайменше три смуги в обидва напрямки і якісне покриття. Також на цих дорогах не буде світлофорів, перехресть, вони не проходять через населені пункти, тож можна буде їхати 130 кілометрів на годину.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-29 13:08:19