Вчені змоделювали обставини і картографували місце падіння метеорита

Міжнародна група фахівців провела навчальне моделювання результатів падіння астероїда на Землю. Результати виявилися катастрофічними. Особливо невтішними вони виглядають для жителів центральної Європи.

Візіком,  maps API, удар астероїда, моделювання, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 5 канал.

Хоча на сьогодні учені не виявили астероїдів, які б реально загрожували Землі, нараховано 74 потенційно небезпечних об’єктів, які за певних умов можуть зіткнутися з планетою.

Цього разу Центр дослідження навколоземних об’єктів Лабораторії реактивного руху NASA змоделював падіння астероїда 2021 PDC, що має ширину 140 м і був виявлений лише кілька місяців тому. У симуляції він впав на 185-кілометрову територію між Прагою і Мюнхеном.

До речі, це майже поруч (у планетарному масштабі) з Україною. До Києва трохи більше тисячі кілометрів.

Читайте також:

У найгіршому випадку астероїд може бути смертельно небезпечним для території на 150 км у всіх напрямках від місця падіння. На карті загроз вказані регіони, які визначені неживими, критичними, важкими та серйозними. Прага, місто з 1,27 мільйона жителів, виявилося на зовнішньому кордоні серйозної зони, тоді як Мюнхену, здається, астероїд не зашкодив.

Цікаво, що коли подібне навчальне моделювання проводилося 2 роки тому, інший астероїд знищив Нью-Йорк.

Моделювання удару астероїда проводять для того, щоб підготувати вчених вчених, розробників та ключових осіб, які приймають рішення, до реального зіткнення, якщо воно коли-небудь відбудеться.

Як пояснив астроном-дослідник лабораторії прикладної фізики Джона Хопкінса Енді Рівкін, практика та навчання в різних ситуаціях є важливою частиною підготовки.

Що стосується планетарної оборони, це наш шанс об’єднати людей з різними знаннями, які не часто отримують можливість співпрацювати та розглядати різні сценарії. Це може суттєво допомогти у визначенні важливих проблем, які ми можемо не виявити, працюючи в невеликих групах чи як окремі особи, - пояснив учений.

Зараз Рівкін бере участь у розробці програми Double Asteroid Redirection Test (DART), метою якої є визначити, чи можна змінити траєкторію астероїда, направивши на нього космічний корабель. У 2022 році NASA планує провести реальний тест, направивши справжній космічний корабель на 170-метровий астероїд, що має назву Діморфос.

За словами ученого, врізавшись в астероїд, кінетичний ударник, такий як DART, може "змінити час прибуття астероїда, щоб він не прибув на перехрестя одночасно з Землею".

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Andr
2021-05-06 14:26:27