Відбулася презентація відеомапінгу "Михайлівська церква: до основ"

У місті Комарно відбулася презентація відеомапінгу "Михайлівська церква: до основ".

Візіком,  maps API, відеомапінг,3D-мапінгу,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на zahid.espreso.tv.

Дерев’яний храм Архістратига Михаїла, збудований у 18 столітті, є пам’яткою архітектури національного значення. В церкві іконостасу – немає, але завдяки 3D-мапінгу його можна побачити.

Автором 3D-мапінгу є продакшн-студія Kurbas Pro, а головним художником – Володимир Стецькович.

Цей проект – це один із найкращих прикладів, як з мінімальними затратами і, що найголовніше, без втручання в автентику, зберігати і показувати, який великий спадок ми дістали від наших предків. Ці п'ятнадцять хвилин історії, де минуле поєднується з мабутнім, безцінні – зазначали авторка ідеї та координаторка створення відеомапінгу, директорка історико-культурного заповідника "Давній Звенигород" Наталя Войцещук.

Це вперше в Україні за допомогою сучасних 3D технологій, використовуючи світло та звук, відвідувачам демонструють втрачені деталі церковного іконостасу.

Церква Архістратига Михаїла є дуже особливим, намоленим місцем. Переступаючи її поріг відчувається неабияка духовна сила та енергетика.

Зцілюєшся душею в такі моменти. Знаходиш відповіді на всі запитання. І тому так важливо популяризувати нашу сакральну спадщину, привертати увагу до таких красивих, давніх церков, реставрувати їх і берегти, перетворювати в місця паломництва, в культурні та туристичні магніти. Нам є за що подякувати організаторам заходу, – розповіла директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Олена Василько.

Михайлівський храм споруджений приблизно у 1730 році.

Читайте також:

2021-11-29 12:32:35