В Ужгороді з'явиться новий туристичний маршрут

В Ужгороді планують запустити промоційний культурно-історичний маршрут, який має на меті актуалізувати чеську культурну (зокрема архітектурну) спадщину як органічну частину сучасного міського ландшафту міста.

Візіком,  maps API, Ужгород, маршрут,

Його перспективи обговорили Ужгородський міський голова Богдан Андріїв з очільницею Чеського Центру в Києві Радкою Рубіліною, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 0312.ua.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Гостя розповіла про діяльність центру, який має в Україні 10 регіональних представництв, зокрема і в Ужгороді. У нашому місті працюють над створенням нового туристичного маршруту, що поєднає три десятки об'єктів чеської культурної спадщини міжвоєнного модернізму, серед них і

  • район Малий Галагов (який може потрапити до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО),
  • Палац Баті на площі Театральній,
  • школа №3,
  • будівля водоканалу тощо.

Організатори проєкту розробляють віртуальний та візуальний контенти, останній, зокрема, докладніше описали в презентації: планується виготовлення інформаційних листівок із зображеннями об'єктів архітектурної спадщини, внесених до туристичного маршруту, з вербальним доповненням на звороті.

Як зазначила Радка Рубіліна, проєкт фінансує чеська сторона, від Ужгородської міськради потрібні дозволи на розміщення табличок із QR-кодами, які потім внесуть на гугл-карти, а також інформаційну підтримку.

Зазначалося, що до реалізації проєкту залучені й науковці Ужгородського національного університету, Національного архіву (Чеська Республіка), представників краю Височина, проєкту "Uzhhorod Modernism" тощо.

Читайте також:

2021-02-17 13:00:17