У Львові створили онлайн-карту ДТП

Щодня у Львові стається 17 ДТП. Це в середньому, у будні – більше, на вихідних – менше. Але важливіше, що нові аварії часто стаються там само, де й попередні.

Візіком,  maps API, Львів, карта ДТП,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Zaхid.net.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Щодня по 17 ДТП і у нас уже вимальовуються найнебезпечніші вулиці міста. Ми й вирішили з'ясувати, які це вулиці. Навіть більше – які саме це місця на вулицях міста, йдеться у повідомленні.

ZAXID.NET проаналізував усі ДТП, які сталися у Львові за три минулі роки (2018-2020) і створив на їх основі теплову карту, що змінює кольори залежно від кількості аварій у конкретному місці.

Дані про аварії ми взяли з офіційної статистики поліції, яка відстежує GPS-координати кожної ДТП. Звідти ж ми взяли і ключову інформацію про учасників ДТП, порушення ПДР, що призвело до зіткнення, та про постраждалих, розповіли у виданні.

Як працює карта

  • Вона доволі проста – ви можете просто «блукати» вулицями, використовуючи мишку чи стрілки на клавіатурі, змінювати масштаб, щоб переглянути дрібніші вулиці (за допомогою кнопок +/- на карті чи колесика мишки), або ж переглянути детальну інформацію про ДТП – при максимальному наближенні вулиць на карті з'являються маркери з основною інформацією про аварію (учасники, причина, постраждалі).
  • Щоб переглянути ключову інформацію про ДТП, просто наведіть на маркер мишкою (але це не працює в повноекранному режимі).
  • На карті також є можливість фільтрувати ДТП, показуючи лише схожі випадки.
  • Щоб відкрити меню з фільтрами, клікніть на кнопку у правому верхньому кутку.
  • Тут діють два базові фільтри: перший дозволяє вибрати лише ДТП із постраждалими (чи лише смертельні, чи без постраждалих), а другий дає змогу відсортувати ДТП за певним типом транспорту (наприклад, лише із велосипедистами, лише із трамваями).
  • Кожен з фільтрів дозволяє вибрати одночасно кілька пунктів

Читайте також:

2021-02-16 12:34:03