The Washington Post опублікувало мапи ударів росії по Україні і України по росії

Від російських ударів різних видів зброї, за даними ООН, загинули понад 8 тисяч мирних жителів України. Цілі міста України перетворені на руїни, які покинули мільйони їхніх мешканців.

Візіком,  maps API, мапи,

Мапи ударів Росії по Україні і, ймовірно, України по Росії опублікувало видання The Washington Post.

Про це повідомляє Dailylviv, передають Новини картографії від Візіком.

А тепер уже, цілком ймовірно, й українські безпілотники шукають військові цілі агресора на російській території. У перші місяці вторгнення безпілотники обстрілювали лише об’єкти, розташовані дуже близько до російсько-українського кордону, головним чином склади боєприпасів і паливні цистерни. Згодом дальність цих ударів ставала все більшою, наближаючись до Москви.

В останні місяці системи протиповітряної оборони, такі як Панцир-С1 і С-400, піднімали важкими кранами і встановлювали на дахах будинків або в міських парках Москви. Аналітики відзначають, що три системи в центрі Москви — на дахах Міноборони, місцевого управління МВС і бізнес-центру — фактично утворюють купол над Кремлем. «Москва, мабуть, має найщільніше покриття протиповітряної оборони з усіх міст на Землі», — сказала Дара Массікот, старший науковий співробітник Rand Corp. А починаючи приблизно з середини січня 2023 року, подібні системи були помічені далеко від столиці РФ.

З початку вторгнення в Україну російська влада повідомила про понад 300 артилерійських, артилерійських або ракетних ударів по російських прикордонних селах і містах і щонайменше 40 жертв, згідно з даними Проекту даних про розташування та події збройних конфліктів (ACLED).

Місцева влада звинуватила в цих нападах Україну, але багато з них відбуваються у віддалених районах, і є мало відеодоказів, що унеможливлює перевірку російських заяв. Однак російська місцева влада використовувала такі повідомлення, щоб вимагати патріотичної підтримки війни та виправдовувати такі ініціативи, як копання окопів і будівництво «зубів дракона» — цементних пірамід, призначених для зупинки наземної атаки ворога — вздовж усього визнаного кордону з Україною.

Останніми тижнями Росія також активно розміщує подібні укріплення в окупованому Криму та інших утримуваних нею територіях на півдні України, що може означати, що Москва боїться їх втратити.

2023-03-22 13:33:14