За яких умов дрон може стати штатною одиницею Збройних сил України

З огляду на той стан речей, який є сьогодні, на експертизу, накопичену в Збройних сил України і в розробників, які виконують замовлення для ЗСУ, країна може показати приклад усьому світу, навіть, можливо, краще за Азербайджан, у питанні того, як потрібно вирішувати такі завдання.

Візіком,  maps API, Збройні сили, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Українське радіо.

Чому це не відбувається системно, централізовано, в межах якогось стратегічного плану ― це, звісно, і для нас також питання. Зі свого боку ми, наприклад, знаємо, що Азербайджан використовував турецькі дрони Bayraktar, ізраїльські дрони HAROP і ще декілька безпілотників, в залежності від типу завдань, які їм треба було вирішувати. Вони навіть літаки АН-2 робили безпілотниками, щоб проходити протиповітряну оборону Вірменії, йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Війна, яку веде Україна з Росією, відрізняється від війни Вірменії з Азербайджаном. Якщо Туреччина могла надавати більшу допомогу Азербайджану, бо вони були союзниками, то для України це питання складніше. В Україні є Bayraktar, але їх не так багато, вони дорогі.

Тому ми і ставили за мету створити найдешевший дрон, щоб в умовах обмеженого оборонного замовлення можна було давати більше за ті самі гроші. Тому, я вважаю, що Україна може демонструвати світу свої досягнення, робити конкуренті проекти, на рівні розробок, серійного виробництва є багато, тут можна згадати протикорабельні ракети "Нептун"― це виріб, який може конкурувати на світових ринках. Він потрібен Збройним силам і, можливо, в інших регіонах, де відбуваються локальні конфлікти, для захисту демократії прав та свобод, населення від збройної агресії. Це класно, що в Україні є такі проекти, їх потрібно мати більше, але ми не можемо впливати як розробники і маленький стартап на цю повістку, зауважив маркетинг-директор компанії-виробника бойових дронів UADCOM Максим Суботін.

2021-07-22 11:19:33