На Житомирщині розробили 20-кілометровий туристичний маршрут

У Радомишльській громаді на Житомирщині розробили 20-кілометровий туристичний маршрут

Візіком,  maps API, Житомирщина, маршрут,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Рубрику.

"Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді", до якого увійшло 14 локацій. Про це Укрінформу розповіла начальниця відділу економічного розвитку, транспорту, міжнародного співробітництва, проєктно-інвестиційної та інформаційної діяльності Радомишльської міської ради Олена Яцьківська.

Читайте також:

Маршрут "Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді" поєднує дві європейські ініціативи, які охоплюють територію Радомишльської громади: "Via Regia" – культурний шлях Ради Європи та EuroVelo – європейська мережа велосипедних трас. Головна мета маршруту – це популяризація нашого місцевого туристичного продукту, здорового способу життя, активного відпочинку та спортивного туризму, – зазначила Яцьківська.

За її словами, туристичний маршрут протяжністю майже 20 км можна проїхати на велосипеді або пройти.

У межах Радомишльської громади "Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді" містить 14 туристичних об'єктів.

Це буде кільцевий туристичний маршрут, тобто він починатиметься з центру Радомишля, де в нас є оглядова вежа, Соборний майдан, краєзнавчий музей. Із центру міста туристи будуть рухатися в напрямку пивзаводу, проїжджатимуть історико-культурний простір "Повстанський хутір", мистецький маєток у селі Ставки, замок "Радомисль", чоловічу гімназію, консисторію, будинок народного майстра, який робить власноруч музичні інструменти, – додала Яцьківська.

Туристичний маршрут промаркують, розроблять його логотип, встановлять інформаційні таблички біля кожного об'єкта українською та англійською мовою і зі шрифтом Брайля.

Проєкт "Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді" фінансують Український культурний фонд та Радомишльська міська рада.

2021-07-26 12:02:25