На Франківщині створюють і картографують нові туристичні маршрути

У Матеївецькій об’єднаній територіальній громаді на Коломийщині триває реалізація проєкту зі створення лікувально-оздоровчого туризму. Привід: його ОТГ виграла на конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад в рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку».

Візіком,  maps API, туризм, Івано-Франківська область,

У межах ініціативи працюють над створенням трьох туристичних маршрутів, котрі з’єднуватимуть 94 об’єкти господарської діяльності:

  • санаторій «Золоті крилечка»,
  • джерело Джуркут,
  • цех з виробництва кахелю,
  • місцеві пасіки,
  • овечі ферми тощо.

Про це розповів виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Галицький кореспондент.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

За його словами, основна мета проєкту полягає у підвищенні економічного розвитку сіл Запруття, що знаходяться на межі Коломийського, Косівського та Снятинського районів, через використання їхнього природного та рекреаційного потенціалів.

Нашу область щороку відвідують 4 млн туристів. За даними досліджень, 80% з них їздять переважно до Буковелю та Яремче. Однак Прикарпаття багате не лише гірськолижними курортами, але й іншими туристичними місцями. Нині необхідно їх популяризувати та працювати над розвитком тамтешньої інфраструктури. Ми на прикладі сіл Запруття – Тростянка, Пилипи, Грушів, Кропивище – будуємо мережу зелених шляхів: велосипедних, кінних, пішохідних. На їхню карту нанесли об’єкти комерційної діяльності, таким чином формуємо для туристів мережу лікувальних послуг, – пояснює Мельничук.

За його словами, важливим аспектом проєкту стане налагодження взаємодії між локальним бізнесом та органами місцевого самоврядування.

  • Вже до кінця року мають встановити 12 інформаційних стендів та 20 вказівників, котрі вестимуть туристів до місцевостей, де ті зможуть оздоровитись та полікуватись.
  • Загальна протяжність таких маршрутів становитиме 41,5 км, а вся інформація про них міститиметься на карті Google.

До того ж Мельничук повідомив, що нині на об’єкті вже промаркували один із трьох зелених шляхів, який з’єднує села Корнич, Пилипи та Спас. Робота ще над двома нині триває.

Другий – це лінія між селами Тростянка, Дебеславці, Пилипи, а третій маршрут з’єднуватиме Тростянку, Кропивище та Спас, – підкреслив Мельничук, – Новоутворенні маршрути з’єднаємо з тими шляхами, які уже існують у Коломийській та Нижньовербізькій ОТГ.

Читайте також:

2020-10-19 12:56:16