З'явились супутникові знімки знищених у Токмаку складів окупантів

У мережі з'явились супутникові знімки знищених у Токмаку наприкінці серпня складів з боєкомплектом окупантів: розслідувачи виявили цікаву закономірність їхнього розташування

Візіком,  maps API, супутникові знімки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на stopcor.org.

Результати 'бавовни' у Токмаку

Опубліковано супутникові знімки високої роздільної здатності від Planet, що демонструють наслідки удару ЗСУ 31 серпня по російському складу боєприпасів у Токмаку на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Їх розмістив у Твітері Бреді Афрік, аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI).

Редактор інформаційної служби та інформаційних програм російської редакції Радіо Свобода (м. Прага, Чехія) Марк Крутов, аналізуючи знімки, зробив низку цікавих висновків.

Це дійсно зерносховище, але, як показують кадри з супутника, із дуже особливим "зерном" у ньому, яке має тенденцію вибухати й детонувати, – коментує журналіст.

Він також зазначає, що причина, за якою російські війська зберігають боєприпаси в таких місцях, проста: у них є власні залізничні гілки. Через труднощі з логістикою, загарбники здебільшого розміщають склади БК в місцях, куди може дістатися завантажений залізничний ешелон.

Читайте нас також:

2022-09-14 14:46:14