Колаборанти полювали на геолокації ЗСУ

Служба безпеки України викрила російську агентурну мережу в Донецькій і Кіровоградській областях.

Візіком,  maps API, геолокація,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Обозреватель.

  • Її члени збирали й передавали противнику розвіддані про дислокацію та переміщення ЗСУ в напрямку східних прифронтових районів.
  • Затримано трьох осіб. Усім їм офіційно повідомлено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Про це повідомляє сайт СБУ 13 вересня.
  • У затриманих виявлено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами таємного листування з представниками спецслужб РФ.

Затриманий

На Донеччині викрили двох агентів. Вони збирали дані про позиції українських захисників поблизу Краматорська та Дружківки.

Насамперед їх цікавило, скільки українських солдатів і техніки в цих районах. Інформацію пособники Росії передавали окупантам через анонімні Telegram-канали, вказуючи точні геолокації на електронних картах із текстовим описом об'єктів.

Підозрювані – двоє місцевих жителів, завербовані агресором після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Ще одного агента РФ затримано в Кропивницькому. Він наносив на Google maps координати маршрутів переміщення українських військ через територію регіону. Ці відомості він надсилав через месенджери своїм родичам до РФ, а ті вже контактували зі спецслужбами країни-агресорки.

Читайте нас також:

2022-09-14 15:03:39