iPhone 14 підключатиметься до Starlink?

Глава компаній Tesla та SpaceX підтвердив, що він спілкувався з представниками Apple з приводу впровадження технологій супутникового зв’язку у нові моделі iPhone.

Візіком,  maps API, iPhone 14, Starlink,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на techno.nv.ua.

Під час презентації нових смартфонів iPhone 14 представники Apple розповіли про можливість екстреного обміну повідомленнями Emergency SOS.

Ця функція дозволить надсилати повідомлення через супутникову мережу, коли користувач перебуває поза зоною дії стільникового сигналу.

Деякі експерти вважають, що впровадження цієї функції ㅡ один із перших кроків компанії Apple до створення нових сервісів супутникового зв'язку для надсилання повідомлень та голосових викликів між користувачами.

Власник компаній SpaceX та Starlink Ілон Маск, який раніше неодноразово висміював Apple, підтвердив, що він спілкувався з представниками компанії з приводу впровадження нових супутникових технологій.

Ми мали кілька багатообіцяючих розмов з Apple про підключення Starlink. Команда iPhone явно супер розумна. Звичайно, зв'язок із космосу з телефоном працюватиме найкраще, якщо програмне та апаратне забезпечення телефону адаптується до космічних сигналів, а не просто емулює вежу стільникового зв'язку Starlink, ㅡ написав Маск у Twitter.

Раніше компанія SpaceX оголосила про партнерство зі стільниковим оператором T-Mobile для "забезпечення обміну текстовими повідомленнями через супутник у районах зі слабким прийомом або його відсутністю".

Нову послугу для користувачів T-Mobile мають запустити наступного року.

Напередодні презентації Apple китайський техногігант Huawei представив нову лінійку смартфонів Mate 50, які також підтримуватимуть надсилання текстових повідомлень через супутник.

Кілька років тому влада США заборонила продаж та використання пристроїв Huawei через звинувачення компанії в шпигунстві та торговельно-економічні санкції проти КНР.

Читайте нас також:

2022-09-14 14:08:24