Автомобілі Tesla створюватимуть мікро-карти, які допоможуть власникам уникнути вибоїн

Ілон Маск підтвердив, що майбутні оновлення дозволять автомобілям Tesla створювати мікро-карти, які допоможуть власникам уникнути вибоїн.

Візіком, API Visicom, Tesla, мікро-карти

Про це повідомляє nv.ua., повідомляють Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Мікро-карти будуть створені на основі даних, зібраних автопарком Tesla, вони будуть передаватися іншим власникам цих машин, коли вони поїдуть по тій же дорозі.

Рето Сігріст зі Швейцарії запитав генерального директора Tesla в Twitter про можливість додавання функції мікро-карти, на яку Маск відповів простим «Так». Ями можуть бути великим головним болем для власників Tesla, оскільки вони можуть стати причиною серйозних аварій, пошкодити шини і диски. Причому, з проблемами стикаються навіть автомобілісти в США.

— Водії платять величезну ціну за дороги і мости нашої країни. Ті, хто щодня подорожує міськими дорогами, несуть на собі вагу проблеми — багато витрачають тисячі доларів щороку на зростаючі транспортні витрати через ями — сказала Кетлін Бауер, старший віце-президент Американської автомобільної асоціації.

Виявлення вибоїн насправді може бути складним завданням, оскільки на відміну від інших перешкод, вони представляють собою поглиблення на дорозі і можуть проявлятися по-різному в залежності від поточної погоди та умов освітлення. В ідеальній ситуації камера електромобіля Tesla може визначити вибоїну, порівнюючи нерівності поверхні з іншою частиною дороги і текстуру всередині вибоїни в порівнянні з сусіднім покриттям.

— З точки зору міток, є маркування відео на всіх восьми камерах одночасно. Це дійсно ефективно, я маю на увазі, з точки зору ефективності маркування, можливо, це підвищення ефективності на три порядки, — сказав Маск.

Виявлення вибоїн і здатність безперешкодно долати такі перешкоди на дорозі буде одним з великих кроків для мрії Tesla про наявність парку дійсно автономних автомобілів.

Читайте також:

2020-02-06 12:35:27