Геотрекінг і транспорт: в чому користь?

Розвиток технології геостеження настільки швидкий, що його користь важко переоцінити.

Візіком, API Visicom, геотрекінг, транспорт,

Про це йдеться у блозі by Maurice Cerrone на Geospatial World., повідомляють Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

– Зрештою, ще кількадесят років тому ми орієнтувалися по компасам і покладалися на дорожні карти та підказки місцевих мешканців. Звичайно, тоді, в ті старі добрі часи довкола нас було безліч приємних речей.

Втім, це не значить, що сьогодні ми повинні ігнорувати переваги, котрі надає геотрекінг. Матимемо це на увазі, перед тим як приступати до розгляду преференцій, котрі отримує транспортна галузь від його використання, – зауважив він.

Отже,

Наскільки корисний геотрекінг як частина процесу перевезення?

Відповідь на це питання, зазвичай, простіша, ніж може здатися з першого погляду. Отримати її можна просто запитавши у водія вантажівки. Вона буде незмінною: «Так, безумовно, корисна!»

Очевидно, що користь від геотрекінгу мають чисельні різновиди перевезень, від комерційних до громадських.

Комерційна користь

Доставка вантажів і перевезення залізницею, ймовірно, отримують найбільше вигод від використання технології геотрекінгу. Очевидно, що подальший розвиток технологій поглибить цей процес в бік користі.

Візіком, API Visicom, 3D-карти, фотограметрія

Безпечніший транспорт

Перша і найбільш очевидна вигода від використання геотрекінгу це ріст безпеки перевезень.

Очевидно, що водії, котрі свідомі свого повсякчасного місця перебування легше впораються з поїздкою, ніж ті, хто позбавлений цієї можливості. Вони знають, що на них чекає і визначать свої координати, якщо раптом заблукають. Крім того, геотрекінг дозволяє впорядкувати карту як найшвидших так і найнебезпечніших маршрутів, що, в підсумку, збільшить ефективність поїздки.

Подивіться на кораблі – без геостеження вони як без рук. По суті, на геотрекінгу будується їх навігація і від нього залежить їх безпека. Ймовірно, в перспективі більшість сучасних кораблів пілотуватиметься за допомогою дистанційних приладів, що лише додасть преференцій геотрекінгу як технології.

Простіша організація

Втім, від використання геотрекінгу виграють не лише судноплавні компанії. Будь-який бізнес, котрий контролює поставки, стає ефективнішим. Свого часу місце розташування вантажу визначалося лише приблизно, зараз це все відомо в поточному режимі. Це спрощує ведення міжнародного бізнесу, оскільки практично усуває помилки. Сама компанія здатна деталізувати ведення свого бізнесу, чому, в першу чергу, сприяє надійність транспортних перевезень.

Ширші логістичні можливості

Скласти найшвидший і найбезпечніший маршрут не завжди було просто. Зазвичай, за це хтось відповідав. Сьогодні це вже минуле. Відтак, ще один доказ надзвичайної користі геотрекингу полягає у тому, що прийняття логістичних рішень стало значно простішим.

За допомогою геотрекінгу можна оптимізувати маршрут, що дозволить транспорту стати максимально ефективним і безпечним. Крім того, можна зібрати інформацію про кілька маршрутів, що також допоможе визначити найкращий.

Безумовно, компанії-перевізники виграли від впровадження подібних технологій, оскільки вони полегшили саме керування транспортом.

Користь для людини

Отже, ми розглянули низку пов’язаних з комерційними перевозками, вигод. Наступне питання – в чому громадська користь геотрекінгу?

Для повноцінної відповіді на це питання потрібно з’ясувати, яку користь від геотрекінгу отримує конкретна людина.

Використання онлайн-карт

Розглянемо відповідь на конкретному прикладі

Уявіть, що у вас зустріч. З GPS її організація стає ще легшою. Ви надсилаєте координати і ваш друг йде до вас найкоротшим маршрутом. Ще 20 років тому це було неможливим, особливо в малознайомому місці.

Транспортні послуги

Останнє з нашого переліку це транспортні послуги, котрими, власне, багато хто користується щодня.

Знову ж таки, 20 років тому єдиним способом оглянути місто було таксі. Їх водії проходили спеціальні тести на знання вулиць. Зараз же водієм може бути кожен.

Саме це, крім іншого, пояснює успіх таких компаній як Uber.

Читайте також:

2020-01-23 14:57:58