На карті Києва може з'явитися ще одна сумнівна забудова

Київрада віддала під забудову 6 га біля озера Нижній Тельбін.

Візіком,  maps API, Київ, карта, Тельбін,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на kyiv.depo.ua.

Ця ділянка відповідно до чинного Генплану належить до території громадських будівель і споруд та території зелених насаджень загального користування і будівництво житла тут неможливе, йдеться у повідомленні.

Київрада прийняла рішення про передачу ТОВ "Глобал-Рент" в оренду на 5 років земельної ділянки площею 6,25 га на вул. Сортувальній, 2, вул. Клеманській, 3 у Дарницькому районі м. Києва для будівництва і обслуговування житлових комплексів.

За таке рішення на засіданні 4 листопада проголосувало 99 депутатів, повідомляє Depo.Київ.

Як пишуть "Наші гроші", підставою для отримання ділянки в оренду стало набуття фірмою права власності на нерухоме майно у серпні-вересні 2017 року. Йдеться про будівлі і споруди загальною площею 5068 кв м на вул. Сортувальній, 3 та 9341 кв м на вул. Клеманській, 3.

Нормативна грошова оцінка ділянки площею 6,25 га (за попереднім розрахунком) становить 119,61 млн грн. Розрахунковий розмір річної орендної плати складатиме 3,59 млн грн (3%).

Відповідно до чинного Генплану ця ділянка належить до території громадських будівель і споруд та території зелених насаджень загального користування. Це означає, що будівництво житла тут неможливе.

Містобудівний кадастр

Однак, у 2017 році Київрада затвердила Детальний план території в районі Дніпровської набережної, вулиці Здолбунівської, проспекту Петра Григоренка, у якому, попри суперечність Генплану, змінили функціональне призначення землі, додавши багатоповерхову житлову забудову. Варто наголосити, що ДПТ не може суперечити Генплану.

Читайте також:

2021-11-10 13:25:37