Після війни харківську топоніміку дерусифікують

Топоніми, пов'язані з Росією, повинні зникнути з карти Харкова

Візіком,  maps API, Харків, топоніміка, дерусифікація,

Про це в Telegram повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на УНІАН.

Вважаю, що в Харкові не може бути топонімів, пов'язаних з країною-агресором. Після нашої Перемоги на першій сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не тільки Московського району і Московського проспекту. Думаю, що в ситуації розв'язаної проти нас війни, багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, що пов'язані з РФ, повинні зникнути з карти Харкова. У нього і без цих назв залишиться занадто багато шрамів, які довго ще нам нагадуватимуть про те, який сусід знаходиться за нашими східними і північними кордонами, - заявив мер міста.

Також, за словами Терехова, ще в перші дні війни він дав доручення прибрати з сайту Харківської міської ради всі російські міста-партнери Харкова.

Таких міст було п'ять – Бєлгород, Нижній Новгород, Санкт-Петербург, Новосибірськ і Москва. У Харкова, який вже 63-й день піддається цілодобовим бомбардуванням, не може бути побратимів в країні-агресорі. Тим більше, не може бути містом-партнером Москва, в якій і зароджувалися плани щодо знищенню України і геноциду українського народу, - зазначив Терехов.

Він підкреслив, що найближчим часом на сайті міської ради буде створено спеціальний розділ, де жителі зможуть залишати свої пропозиції про те, які топоніми Харкова повинні назавжди зникнути, а які з'явитися.

Упевнений, що на карті нашого міста повинні бути увічнені захисники Харкова та України – як окремі герої, так і цілі військові з'єднання. Упевнений, нові назви вулиць завжди будуть нагадувати нам і нашим дітям про те, що зробила Україна і який внесок вніс Харків у боротьбу за наші честь і гідність, за Незалежність країни, за право на існування українського народу, - підсумував Терехов.

Читайте також:

2022-04-28 11:48:44