Супутник для спостереження за стихійними лихами замовк

Один із найважливіших супутників для спостереження за стихійними лихами, зміною клімату та станом навколишнього середовища перестав передавати дані 23 грудня 2021 року та відновити його нормальну роботу досі не вдалося.

Візіком,  maps API, супутник, знімки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на джерело.

Втрата європейського супутника Sentinel-1B може вплинути на ряд служб, підприємств та досліджень, які займаються реагуванням на повені, відстеженням розливів нафти та танення полярних льодів.

У прес-службі програми моніторингу довкілля та безпеки «Коперник» повідомили про виявлення серйозної проблеми. Намагання відновити нормальне функціонування постраждалого блоку супутникової системи живлення не мали успіху.

Під час підготовки відновлювальних робіт з’ясувалося, що аномалія була наслідком потенційно серйозної проблеми, пов’язаної з блоком енергосистеми супутника Sentinel-1B. Операції, проведені останніми днями, не дозволили повторно активувати функцію електроживлення, необхідну для операцій з радіолокацією, — сказано в публікації.

Довідково:

  • Sentinel-1B — європейський супутник радіолокації, запущений 25 квітня 2016 року. Це один із двох супутників угруповання Sentinel-1, що входить до програми Європейського Союзу «Коперник» зі спостереження за Землею.
  • Зонд Sentinel-1B оснащений датчиком C-SAR, здатним забезпечувати зображення з високою роздільною здатністю незалежно від погодних умов та у темряві. Знімки викладаються у відкритий доступ безкоштовно.
  • У планах — запустити нові супутники Sentinel-1C та 1D у рамках розширення програми «Коперник». ЄС виділив 5,8 млрд євро на підтримку та розширення програми до 2027 року.

Читайте також:

2022-01-19 14:53:32