"Січ-2-30" вийшов на космічну орбіту

Національний центр управління та випробувань космічних засобів успішно провів перший сеанс зв'язку з супутником "Січ-2-30", який сьогодні був виведений на космічну орбіту.

Візіком,  maps API, Січ-2-30,

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Telegram, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на gazeta.ua.

Наразі з апаратом встановлено стійкий зв'язок, усі його бортові системи працюють у штатному режимі, - йдеться у повідомленні.

Супутник уже передав перші дані. Про це повідомив у Facebook народний депутат від "Слуги народу" Дмитро Кисилевський.

Зараз я в Центрі космічного зв'язку в Дунаївцях (Хмельницька область). Український супутник "Січ-2-30", розроблений КБ Південним у Дніпрі, передав з висоти 525 кілометрів першу інформацію. Стартовий сеанс зв'язку відбувся. Хвилювання, пов'язані із запуском ракети Falcon 9 та розгортанням супутника на орбіті, позаду, - повідомив нардеп.

Тепер протягом двох місяців відбуватиметься стабілізація на орбіті, перевірка роботи сонячних батарей, випробування та налагодження всіх робочих систем, на дев'яту добу надійде перший пробний знімок, і після цього почне надходити інформація у повному обсязі.

Дані, отримані завдяки супутнику, допомагатимуть у роботі українським аграріям, картографам, а також у сферах лісового та водного господарства, безпеки й оборони, моніторингу надзвичайних ситуацій і стихійних лих. Крім того, супутник буде інтегрований у програму Європейського Союзу зі спостереження за Землею Copernicus.

Читайте також:

2022-01-14 13:40:19