У Львові створили 3D-тур по втраченим пам’яткам міста

У Львові створили інтерактивний тур доповненої реальності про втрачені пам’ятки міста.

Охочі можуть побачити, як виглядала Ратуша у XVII столітті, Краківська брама, Високий замок чи синагога Золота Роза.

Візіком,  maps API, Львів, історія, 3D

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Твоє місто.

Цього разу у нас виставка дещо незвична – про доповнену реальність, про ті пам’ятки Львова, які, на жаль, втрачені. Це Краківська брама, яка була на північний частині оборонних укріплень, це – Високий замок, який був розібраний в 19 ст. Також Ратуша, попередниця теперішньої будівлі, яка теж в 19 ст. була розібрана, а на її місці збудували теперішню. Це – синагога Золота Роза, – каже керівник ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Біля Ратуші на площі Ринок встановили стенди, на яких зображені зруйновані пам’ятки архітектури. Побачити будь-який з об’єктів можна, відсканувавши QR-код та завантаживши мобільний додаток. Потрібно відкрити платформу доповненої реальності, вибрати «Львів», після чого – споруду, біля якої ви стоїте, тоді відкриваєте камеру і споруда з’являється у реальному розмірі.

Зі слів розробників проєкту, можна гуляти, робити фото, слухати довідкову інформацію. Додають, що відтворення є історично достовірними та правильними архітектурно, оскільки перед виготовленням 3D-моделей консультувалися з істориками. Таку виставку планують пропонувати як складову для навчання школярів та студентів.

Читайте також:

2022-01-13 13:28:19