Кадастрова карта поповнилася шаром «Природно-заповідний фонд»

Дані про 7 108 природоохоронних об’єктів відтепер у відкритому доступі

Візіком,  maps API, кадастрова карта,

Кадастрова карта поповнилася шаром «Природно-заповідний фонд» — дані про об’єкти з природоохоронним статусом, загальною площею понад 4,28 млн га. Зокрема доступні відомості про площу, межі об’єкту, його користувача, розташування тощо.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на сторінку Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка.

Чому це важливо?

Передусім, відкритість даних про природоохоронні об’єкти дозволить державним кадастровим реєстраторам враховувати ці відомості під час реєстрації земельної ділянки. Також це допоможе державним органам працювати на збереження та охорону унікальних територій, ландшафтів, рідкісних видів рослин і тварин України, зауважив він.

Читайте також:

Ознайомитися з даними можуть не лише державні органи, а й усі охочі: https://map.land.gov.ua/. Оприлюднена інформація буде регулярно оновлюватися за відомостями Міністерства захисту довкілля у співпраці з фахівцями Держгеокадастру та ДП «Центр державного земельного кадастру».

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-17 10:23:49