Астрономи створили високоточну карту Всесвіту:200 000 галактик

За допомогою даних Sloan Digital Sky Survey вдалося створили карту нашого Всесвіту. І вперше така карта показує аж 200 тисяч галактик із високою точністю.

Візіком, API Visicom, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на men.24tv.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Астрономи створили не просто карту, а цілий довідник на базі даних, які збирали 20 років: там можна побачити реальні кольори 200 000 галактик, їхнє розташування та розвиток у часі майже від Великого вибуху.

Sloan Digital Sky Survey дозволили безплатно завантажувати карту на сайті mapoftheuniverse.net. Тепер кожен, а не тільки вчені, мають доступ до цієї інформації.

У дитинстві мене дуже надихали астрономічні фотографії, зірки, туманності та галактики, і тепер настав час створити новий тип фотографій, щоб надихнути людей. Наша мета – показати всім, яким є Всесвіт насправді, – сказав професор фізики та астрономії і співавтор карти Бріс Менар.

У чому суть праці Sloan Digital Sky Survey

  • Це амбітна спроба захопити величезну частину нічного неба за допомогою 2,5-метрового телескопа в обсерваторії Апачі-Пойнт у Нью-Мексико.
  • Щовечора впродовж 8 років телескоп спрямовував свою 120-мегапіксельну камеру на 1,5 квадратного градуса неба за один раз (приблизно у 8 разів більше площі Місяця уповні).
  • Причому щоразу на дещо інші місця, щоб захопити Всесвіт у широку перспективу.
  • Результати цієї роботи й лягли в основу відтворення фрагмента Всесвіту, який містить 200 000 галактик. Кожна точка на тій карті – це галактика з мільярдами зірок і планет. Наша галактика, Чумацький Шлях, також є однією з цих точок – розташованих у самому низу карти.
2022-12-08 12:49:49