Chameleon Age відтворили у технології доповненої реальності Хустський замок

Львівські стартапери Chameleon Age відтворили у технології доповненої реальності Хустський замок, руїни якого тепер височіють над містом.

Візіком, API Visicom, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на varosh.com.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Дослідники опрацювали історичні джерела, професійний архітектор створив його 3D модель, а IT-фахівці відтворили вигляд замку у віртуальній площині. Зробили це, щоб законсервувати руїни, а згодом провести музеєфікацію замку і його часткову відбудову, — пише Zaxid.net.

Хустський замок як фортифікаційний комплекс існував у XI-XVIII ст. Команда стартаперів напрацювала модель замку з XVII ст. – в час його розквіту. Професійний архітектор-реставратор, фахівець з середньовічної фортифікаційної архітектури Богдан Шерегій понад 10 років займається його дослідженням. Він створив благодійний фонд «Відродження. Замок Хуст» і у 2018 році взяв замок під опіку.Zamok Xust1

Щоби пояснити людям, що ми хочемо зробити для його відродження, треба це показати, візуалізувати. Я розробив 3D модель. Для отримання фінансування ми подавалися на грант, але з цим не вийшло. Тому я за свої кошти замовив AR для замку. Це було ще до війни, – пояснив він.

Замок у AR розробив Денис Комісар з Ірпеня. У напрацьованому мобільному застосунку доповненої реальності, крім зовнішнього вигляду фортифікації, можна буде оглянути інтер’єр, лицарську залу, — пишуть Zaxid.net.

Додаток буде доступний на Appstore і GooglePlay до кінця грудня. А попередню візуалізацію можна оглянути на сайті.

2022-12-08 12:22:15