Global Fishing Watch відстежила супутникові знімки російського танкера

Організація Global Fishing Watch на замовлення Міністерства оборони США відстежила і звірила сигнали транспондера і супутникові знімки російського танкера

Візіком, API Visicom, супутник,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на unian.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У травні-серпні команда танкера двічі намагалася приховати його реальне місце розташування, видаючи невірні координати.

Експерти вважають, що це може бути свідченням підготовки до обходу нафтових санкцій проти Росії, передає Бі-бі-сі.

Організація Global Fishing Watch на замовлення Міністерства оборони США відстежила і звірила сигнали транспондера і супутникові знімки російського танкера "Капітан Щемілкін" і з'ясувала, що в травні-серпні команда танкера двічі намагалася приховати його реальне місце розташування, видаючи для морської автоматичної ідентифікаційної системи (AІS) невірні координати.

Global Fishing Watch з'ясувала, що "Капітан Щемілкін" з 28 травня по 12 липня стояв на якорі поблизу берегів Мальти, але весь цей час видавав в ефір сигнал, ніби знаходиться набагато східніше, в грецьких водах. Потім танкер повернувся в Чорне море, а в серпні знову вийшов в Середземне море і цього разу пішов на Північний Кіпр, до порту і електростанції Текнеджік - але в AIS повідомляв, що описує кола знову-таки в грецьких водах.

Для того щоб показати, що "Капітан Щемілкін" фальсифував дані про своє місцезнаходження, Global Fishing Watch порівняла дані з AIS з супутниковими знімками Європейського космічного агентства і компанії Planet Labs.

Крім того, організація з'ясувала, що часом сигнали російського танкера супутники ловили не в тих районах, де він повинен був бути відповідно до змісту цих сигналів.

2022-12-08 13:08:05