Активісти намалювали карту села на зупинці

У селі Червона Кам’янка Попельнастівської громади Олександрійського району Кіровоградської області реставрували зупинку.

На відремонтованих стінах намалювали карту села з позначеними вулицями, герб та малюнки.

Візіком,  maps API, село, зупинка, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Ініціював роботи місцевий житель Сергiй Гулида.

У нас мало, що робилося. Я запропонував місцевим довести до ладу наше село. Щоб наші діти, гості бачили щось красиве, позитивне і приємне. Тому ми почали робити толоки – дитячі майданчики огородили, зачепили й зупинку, – розповів Сергiй Гулида.

Читайте також:

Зупинка була занедбана, розповів ініціатор. "Неможливо було зайти туди. Вона текла, коли був дощ чи сніг. Була страшна".

Реставрувати почали два місяці тому. Заштукатурили, змінили дах, поставили лавку та смітник. "Але вона все одно залишилась би сіра. Тому ми вирішили її розмалювати. Художники не дуже хотіли братися, але ми знайшли Тетяну Тарасенко з Олександрії і вона погодилась".

На реставрацію та розмалювання витратили 55 тисяч гривень з бюджету Попельнастівської громади. Художниця Тетяна Тарасенко почала розмальовувати зупинку у серпні. На стіні зупинки зобразила карту села, поле з соняхами та дівчину в українському національному костюмі. Це ідея старости та місцевих, сказала художниця. "Думали спочатку показати просто контур карти. Я запропонувала з мітками вулиць. Це ж класно, якщо приїжджі зможуть одразу зорієнтуватися. У Червоній Кам’янці популярне місце – церква. Вона теж є на карті. Багато місцевих дізналися, який вигляд має їх герб".

2021-09-07 15:17:15