Карта не бреше: крига на Марсі — головне його багатство

Згідно із повідомленнями ЗМІ НАСА плекає плани щодо повернення астронавтів на Місяць в 2024 році.

За задумом це буде сходинка на шляху до відправки людей на Марс. Але де повинні висадитися перші люди на Червоній планеті?

Візіком, API Visicom, карта Марса

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Нова стаття, опублікована в Geophysical Research Letters допоможе, надавши карту водяного льоду, який, як вважають, знаходиться всього в 2,5 сантиметрах під поверхнею.

Водяний лід буде ключовим фактором для будь-якого потенційного місця посадки. З невеликою кількістю вільного місця на борту космічного корабля, будь-які людські місії на Марс повинні будуть збирати те, що вже є на планеті, особливо це стосується питної води і виготовлення ракетного палива.

  • НАСА називає цю концепцію «використанням ресурсів in situ», і це важливий фактор при виборі місця висадки людей на Марс.
  • Супутники, що обертаються навколо Марса, необхідні для того, щоб допомогти вченим визначити кращі місця для будівництва першої марсіанської дослідницької станції.
  • Автори нової статті використовують дані двох з цих космічних апаратів, NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) і Mars Odyssey orbiter, щоб знайти водяний лід, який потенційно може бути в межах досяжності астронавтів на Червоній планеті.

— Вам не знадобиться екскаватор, щоб викопати цей лід. Ви могли б використовувати лопату, - сказав провідний автор статті Сільвен Піке з Лабораторії реактивного руху НАСА в Пасадені, штат Каліфорнія, — Ми продовжуємо збирати дані про лід на Марсі, націлюючись на кращі місця для посадки астронавтів.

Читайте також:

2019-12-12 13:13:36