За допомогою сенсорного кіоску можна прокласти на карті власний маршрут

Біля Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя відкрили перший туристичний сенсорний кіоск.

Новостворений віртуальний туристично-інформаційний центр включає 15 кіосків.

Візіком,  maps API, сенсорні кіоски

Їх презентував перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на джерело.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Галузь туризму в 2020 році зазнала змін не лише в Україні, а й світі через пандемію коронавірусу. Тому розвиток цієї галузі є пріоритетним для Полтавської облдержадміністрації, – говорить перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін. – У стратегію розвитку регіону заклали створення інформаційної системи для туристів, які приїхали в область і повинні мати доступ до всіх цікавих об’єктів, туристичних маршрутів та культурних подій.

Балансоутримувачем сенсорних кіосків буде Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського. Їх обслуговуватиме та наповнюватиме Департамент культури і туризму ОДА.

Дмитро Лунін зазначив, що кіоск антивандальний та обладнаний камерою спостереження.

Сенсорна система наповнена усією необхідною для гостей міста інформацією про інфраструктуру, заклади розміщення і харчування, має мапу з пам’ятками архітектури, актуальні анонси культурних подій, концертів і вистав. Пристрій має 10 робочих поверхонь, кожна працює на дотик. За допомогою цього мультимедійного пристрою також можна зарядити мобільний телефон, викликати швидку, поліцію, рятувальників, переглянути відео та на карті прокласти власний маршрут.

Інтерактивні кіоски працюватимуть цілодобово. Їх виготовив український виробник.

На створення віртуального туристично-інформаційного центру витратили понад 2 мільйони гривень із обласного бюджету. Це перший проєкт на Полтавщині та в Україні.

Як розповіла заступник директора Департаменту культури і туризму ОДА, місця для встановлення кіосків обрано не випадково, оскільки це популярні «Туристичні магніти» Полтавщини та найбільш відвідувані туристами місця.

У Полтаві кіоски стоятимуть біля краєзнавчого музею, театру, ЦНАПу та музучилища. У Миргороді – на території курорту, в Опішні – біля Національного музею-заповідника українського гончарства, в Решетилівці – біля Всеукраїнського центру вишивки та килимарства, в Гадячі, Диканьці, Кременчуці, Лубнах – на автовокзала. Але слід зазначити, що саме у Гадячі вже встановили один з кіосків, біля Фахового коледжу культури та мистецтв ім. І. П. Котляревського.

Читайте також:

2020-12-28 14:42:45