На Чернігівщині знайшли російську карту із системою координат часів Другої світової

Виявляється, «друга армія світу» користувалась системою координат…1942 року. А стан місцевості на «секретних картах» 1990 року.

Візіком,  maps API, карта, окупанти,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на vechirniy.kyiv.ua.

З самого початку бойових дій російських терористичних військ в Україні, надходило чимало інформації про те, що танки заїхали, наприклад, у дачне селище, а потім розпитували у людей: де вони… Окупанти пересувались немов у сліпу. Цьому сприяло і те, що Укравтодор зняв вказівники на дорогах. Але, не тільки це…, йдеться у повідомленні.

Авторці цього матеріалу розповідали колеги з Чернігівщини, що під Прилуками у красиве дачне поселення вперлися росіяни на броньованій техніці. Обурені люди почали вигукувати: «Що вам тут треба?» І тоді танкіст сказав, що тут має бути ліс. У них на карті, як виявилось, позначено густий великий ліс. Прилучани зі сміхом мені розповіли, що ліс давно вирубали, вже років 20 тут дачне містечко.

Потім танкісти «заблукали» й лишились без пального та були роззброєні місцевими аж на Полтавщині.

Проблеми з орієнтацією на місцевості у «другої армії світу» були з кількох причин. Одна з них — застарілі системи координат, якими користувались окупанти.

Доказом можуть слугувати й «секретні карти», які втікачі покинули у звільненому місті на Чернігівщині. Там — система координат часів Другої світової війни. А стан місцевості, який був 32 роки тому!

Видану у 1993 р. і надруковану у 2007-му карту, окупанти залишили у Тростянці Чернігівської області. Система координат була розроблена 1942 р, а стан місцевості, вказаний на карті, датується 1990 роком.

Читайте також:

2022-04-01 15:12:17