Україна отримає нові ударні баражуючі боєприпаси Switchblade

100 безпілотних літальних апаратів Switchblade є частиною американського пакету військової допомоги, що поставляється в Україну.

Візіком,  maps API, Switchblade,

Про це повідомляє CNBC, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на defence-ua.com.

Раніше повідомлялося, що безпілотні літальні апарати, виготовлені компанією AeroVironment, входять до пакету термінової військової допомоги Україні на 800 мільйонів доларі. До цього пакету також входять

  • ПЗРК та ПТРК,
  • стрілецьке озброєння,
  • бронежилети
  • та боеприпаси тощо.

У ході зустрічі представників Пентагону та американських законодавців, як пише видання Defense News, конгресмени виступали за те, щоб швидше поставити до України значну кількістю безпілотників, які можуть суттєво ускладнити російським військам проведення наступальних дій з захоплення українських міст, і безпосередньо Києва.

На питання, чи буде достатньо 100 баражуючих Switchblade, щоб знищити логістичні конвої російських сил, командуючувач силами США та НАТО в Європі генерал Тод Уолтерс сказав:

Я переконаний, що коли ми передамо перший комплект Switchblades, від українців будуть побажання і про більші поставки.

Що ж це правда - Україні зараз потрібно набагато більше сучасної зброї, аби позбавити агресора жодного бажання зазіхати на нашу землю.

Довідково:

  • Раніше баражуючі боєприпаси Switchblade в Україну ще не постачалися. Ці ударні дрони від компанії AeroVironment представленні у двох варіантах комплексу: легкий Switchblade 300 та важкий Switchblade 600. Незрозуміло, який саме варіант буде поставлений Україні.
  • Більш потужний Switchblade 600 призначений для ураження важкої бронетехніки (у т.ч. танків). Він важить 23 кг, але його також можна переносити, а час його встановлення 10 хв. Дрон може атакувати цілі на 40 км та перебувати у повітрі до 40 хвилин, швидкість атаки у нього 185 км/год. Бойова частина дозволяє атакувати цілі зверху - так само, як у ПТУР Javelin.

Читайте також:

2022-04-01 14:01:25