Інтерактивна карта дозволяє слідкувати за російською армією на кордоні онлайн

Журналісти створили візуалізацію, яка дозволяє на базі супутникових даних слідкувати за кількістю російських військ навколо України та на окупованих територіях.

Візіком,  maps API, Росія, Україна, армія, карта,

Про це йдеться в матеріалі видання “Тексти”, опублікованому в суботу, 1 січня, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Новинарню.

Зазначається, що в березні 2021 року Російська Федерація почала суттєве нарощення сил на кордонах України та в окупованому Криму й територіях Донецької та Луганської областей.

Після втручання Сполучених Штатів Америки і перемовин президентів Байдена та Путіна, Кремль відвів частину особового складу і техніки від кордонів, проте далеко не всю.

Восени 2021 року почався другий етап нарощування, і за різними оцінками, зараз у безпосередній близькості від кордонів України або на окупованій території перебуває не менше 120 тисяч військових, важка техніка, артилерійські та ракетні системи армійського рівня, засоби ППО та логістичної підтримки військ, йдеться у тексті.

На інтерактивній карті (точками і полігонами) показано всі відомі із відкритих джерел місця розташування техніки, де останнім часом відбувалися зміни.

Але найцікавіше розташоване внизу карти: ми використовуємо знімки супутника Sentinel-1, для того щоб побачити, скільки приблизно техніки, знаходиться на тій чи іншій базі. Якщо наблизити карту у відповідному місці, можна побачити ділянку, де розташована постійна або тимчасова база, – йдеться в матеріалі.

Читайте також:

2022-01-05 12:48:18