«Нова пошта» запустить доставку дронами «день у день»

Компанія збирається наприкінці 2022 року запустити доставку між містами-мільйонниками

У першій половині 2022 року «Нова пошта» хоче продовжити тестувати доставку безпілотниками, щоб орієнтовно наприкінці року запропонувати клієнтам новий вид доставки між містами-мільйонниками «день у день».

Візіком,  maps API, Нова пошта, дрон,

Про це компанія повідомила MINTRANS у відповідь на запит, передають Новини картографії від Візіком.

Як уточнили у «Новій пошті», у 2021 році вони вже розпочали тестування такої послуги.

Ми виконали дві успішні тестові доставки безпілотниками. Влітку ми відправили посилки з Києва у Харків, восени – з Києва до Львова. Відправлення до Харкова здійснювалося з аеродрому на аеродром. При доставці до Львова ми обрали для тестів інший апарат, який має змогу здійснювати вертикальний зліт та посадку, і доставка здійснювалась з двору нашого терміналу у Києві безпосередньо до терміналу у Львові, — розповіли у «Новій пошті».

Наразі компанія тестує безпілотники різних українських виробників, оскільки хоче знайти найкращу модель, за допомогою якої зможе надійно та швидко доставляти посилки. «Нова пошта» планує у 2022 році визначитися у своїх потребах і ухвалити рішення про придбання безпілотників.

Що було раніше

17 листопада 2021 року «Нова пошта» провела другу тестову доставку посилок з Києва до Львова на БПЛА на відстань 500 км.

Читайте також:

2022-01-05 12:22:35