Робот і дрон разом картографують місцевість за допомогою камер і лідарів

Команда норвезьких і швейцарських вчених представила чотириногого робота, який має працювати у парі із дроном.

Обидва вміють картографувати місцевість за допомогою камер і лідарів, однак разом вони набагато ефективніші, ніж окремо.

Візіком,  maps API, робот, дрон, лідар,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на nauka.ua.

Тому на спині робота передбачили майданчик для посадки дрона, а також спільні для обох системи планування руху, які і вказуватимуть, якому роботу куди слід рухатися. Свій підхід для підземної роботи роботів інженери представлять на конференції IROS 2022, а поки деталі доступні у препринті на arXiv.

Навіщо роботу дрон?

  • Чотириногі роботи добре зарекомендували себе як стійкі до перешкод платформи, які можуть не лише побігати сходами або лісом, а і пронести на собі вантаж.
  • Втім, у той же час їм не доступна більшість задач, які з легкістю розв'язують дрони — швидке переміщення, можливість просто перелітати перешкоди замість перелазити та врешті можливість бачити місцевість з висоти польоту.
  • Натомість дрони страждають від обмежень, пов'язаних з об'ємом акумулятора, і тому їхні місії часто обмежуються десятком хвилин.

Тому інженерам з Норвезького університету науки і технологій та швейцарського технічного університету ETH Zurich здалося гарною ідеєю поєднати цих два типи роботів — повітряного і наземного — з усіма їхніми недоліками і перевагами. А випробувати їх вирішили у найскладнішому для обох середовищі — університетських підвалах, йдеться у повідомленні.

Читайте також:

2022-06-07 13:51:35