Супутник зафіксував будівництво окупантами понтонної переправи

Супутник зафіксував будівництво російськими військовими понтонної переправи через річку біля селища Куп’янськ-Вузловий у Харківській області.

Візіком,  maps API, супутник,

Про це свідчать знімки, які є в розпорядженні журналістів «Схем» (Радіо Свобода), повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УНН.

Супутник Planet Labs 3 червня зафіксував будівництво російськими військовими понтонно-залізничної переправи через річку Оскіл на південь від селища міського типу Куп’янськ-Вузловий. На супутниковому знімку видно, що будівництво переправи ще не закінчено, роботи ведуться з обох берегів річки. Окупанти також почали прокладати дорогу, йдеться у повідомленні.

Поряд з місцем будівництва переправи помічена будівельна техніка. Супутник також зафіксував неподалік, біля дерев, військову техніку рф.

«Схеми» проаналізували супутникові знімки цієї території за інші дати. На знімках станом на 26 травня будівельних робіт зафіксовано не було. Перші ознаки з’явились 30 та 31 травня.

Куп’янськ-Вузловий підпорядковується місту Куп’янськ. Згідно з даними карти Liveuamap, селище було окуповане армією рф щонайменше з 2 березня.

Читайте також:

2022-06-07 13:44:35