Двоє ентузіастів розробляють специфічну еко-карту

Двоє товаришів Тарас та Андрій розробляють еко-карту, що допоможе перевірити, куди насправді йде відсортоване сміття: на спеціальний переробний завод чи ….. «випадково» у річку.

Візіком,  maps API, еко-карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на shotam.info.

У дніпровському ЛІТі, в якому навчаються Тарас Яїцький та Андрій Сизько, сортують сміття. Підлітки хочуть привчити себе сортувати і вдома, але не впевнені, що їхнє сміття справді переробляється, йдеться у повідомленні.

Чому це важливо?

Щоб це перевірити, вони вирішили стежити за відходами: ховати на сміття маленький GPS-трекер і чекати, звідки він подасть сигнал.

Разом із друзями Тарас та Андрій роблять першу розумну еко-карту, вона виглядає, як звичайна Google maps лише з пунктами прийому сміття.

Усі пункти на карті мають свої бали, рейтинг, до кожної точки збору можна буде залишити коментар, а найпопулярніші пункти прийому підлітки будуть «трікати» своїм «шпигуном», щоб перевірити, чи справді сміття звідти переробляється.

Такі еко-карти були і раніше, але користувачі критикували їх за недостовірну інформацію. Мало що на таких картах зазвичай відображаються вже непрацюючі пункти прийому, так ще й незрозуміло, куди потрапляє сміття.

Тому у наших підлітків принципово новий підхід, де зафіксовано лише перевірені точки, для цього вони збирають волонтерів, журналістів та еко-активістів.

Щоб реалізувати важливий пристрій, який зробить наше місто чистішим, хлопцям дуже потрібна підтримка партнерів, адже кожен трекер коштує близько 300 грн.

Довідково:

  • Тарас та Андрій – члени відомої дніпровської команди винахідників YOVI.
  • Саме «Йові» вигадали розумну захисну маску, еко-карту і розробляють багато інших проектів. Минулого року вони представляли Україну на найпрестижнішому у світі конкурсі робототехніки First Robotics Competition з роботом-тренером для людей з інвалідністю та посіли у своїй категорії друге місце!

Читайте також:

2021-12-17 13:43:49