ЗСУ отримали розроблений під потреби української армії Phoenix Ghost

Українські військові почали навчатися використанню безпілотних літаючих апаратів Phoenix Ghost.

Цей ударний дрон-камікадзе спеціально розроблений під потреби української армії і дуже точно відповідає тому, що прямо зараз потрібне Збройним силам України на Донбасі.

Візіком,  maps API, Phoenix Ghost,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Кореспондент.

Проти техніки та живої сили

Українські військові проходять тижневий курс із застосування ударних безпілотників Phoenix Ghost, повідомили у своїх мікроблогах у Twitter військовий кореспондент газети Washington Post Ден Ламот і репортер американського видання Foreign Policy Джек Детч з посиланням на брифінг Пентагону 2 травня.

За даними Ламота, 20 українських військовослужбовців розпочали тренінг 1 травня. Журналіст у своєму пості зазначив, що Phoenix Ghost - це БПЛА-камікадзе (баражуючий боєприпас), який можна застосовувати як проти техніки, так і проти живої сили російської армії.

Детч, у свою чергу, написав, що Україна отримала п'яту частину зі 121 безпілотника Phoenix Ghost, запланованого для передачі Збройним силам України. Він додав, що його можна використати проти броньованої техніки.

Обидва журналісти також повідомили, що українські військовослужбовці розпочали навчання щодо поводження з гаубицями M777. Загальна кількість навчених поводженню з гаубицями зі США українців незабаром досягне 220.

Станом на 3 травня США передали Україні 80 відсотків із запланованих гаубиць - понад 70 батарей. Детально про M777 та інші артилерійські установки в матеріалі Що отримають "боги війни" ЗСУ.

Нову систему ударних безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost Військово-повітряні сили США розробили спільно з компанією AEVEX Aerospace спеціально для задоволення потреб України, сказав прес-секретар Пентагону Джон Кірбі наприкінці квітня. Розробка розпочалася ще до повномасштабного вторгнення Росії.

Беспілотники були швидко розроблені ВПС у відповідь саме за українським запитом. Вони забезпечують можливості, аналогічні до безпілотних систем серії Switchblade, але є відмінності, - сказав Кірбі.

Він не уточнив, у чому різниця у можливостях між системами Switchblade, які українські військові отримали на початку квітня, та Phoenix Ghost.

Технічні характеристики та зовнішній вигляд Phoenix Ghost не розголошуються. Виконавчий директор і відставний полковник ВПС США Браян Радуенц каже, що керівництво оборонного відомства США заборонило компанії розголошувати деталі.

За словами Кірбі, Phoenix Ghost були розроблені в основному для ураження цілей та знищуються після одноразового використання. "Звичайно, його також можна використати, щоб дати вам візуальне уявлення про те, що він бачить. Але його основна ціль - атака", - сказав Кірбі.

Довідково:

  • Switchblade - це сімейство невеликих безпілотників-камікадзе, розробка компанії AeroVironment.
  • Такий тип безпілотників називають баражуючими боєприпасами, тобто здатними тривалий час у режимі очікування перебувати в повітрі в районі цілі та оперативно атакувати її після отримання команди від оператора або виконувати завдання, що передбачаються закладеним алгоритмом.

Читайте також:

2022-05-04 11:55:32