У Львові проводять 3D-сканування пам’яток архітектури

У Львові проводять 3D-сканування пам’яток архітектури, що дозволить зафіксувати усі параметри об’єктів та відтворити їх точну копію у разі руйнування.

Візіком,  maps API, Львів, 3D, сканування, архітектура,

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Твоє місто.

Лазерне сканування пам’яток у місті для потреб реставрації проводили ще до війни. Зі слів начальниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, 3D-сканування є хорошим інструментом для відновлення об’єктів культурної спадщини, також на нього можна базуватися при виготовленні проектно-кошторисної документації.

Раніше таке 3D-сканування виконувалось під час проєктування замість традиційних обмірів, а зараз робимо на найважливіших пам’ятках. У сьогоднішніх умовах використання дронів обмежено. Тому сканування виконується іншими методами, але дрони використовуються в інтер’єрах, – повідомила Лілія Онищенко.

Зазначається, що наразі у Львові оцифровано унікальні пам’ятки як-от Домініканський та Бернардинський костели, каплиця Боїмів та Сикстів тощо.

Довідково:

  • Лазерне сканування проводять за кошти благодійників. Онищенко додала, що в місті щонайменше 2-3 фірми можуть виконувати такі оцифрування.

Читайте також:

2022-05-04 11:18:26