У мережі з'явилася інтерактивна мапа з осередками руху ОУН

Центр досліджень визвольного руху разом із Texty.org.ua та журналістом Олександром Оксимець створили базу даних, яка знищує стереотип про те, що Організація українських націоналістів була тільки на Західній Україні.

Візіком,  maps API, карта ОУН,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Главком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

ОУН виступала за возз’єднання всіх українських земель у єдину державу. На інтерактивній мапі можна побачити, як ця мета втілювалась у реальність, йдеться у повідомленні.

Дослідники перевірили сотні джерел та архівів, щоби зібрати дані про діяльність ОУН та втілити їх на одній карті. Біля кожного обласного центру є коротка довідка із додатковою інформацією. Мапа наповнюватиметься й надалі.

Діяльність українського визвольного руху під проводом Організації українських націоналістів (ОУН) часто асоціюють виключно із Західною Україною... Місто Дніпро було східним форпостом оунівського підпілля у розпал Другої світової. Оунівці боролися проти комуністів і нацистів та не полишали ідею об’єднати мешканців Заходу і Сходу, Півдня й Півночі навколо ідеї незалежності України, – йдеться у повідомленні.

Головним реалізатором проєкту виступив Український культурний фонд.

Читайте також:

2021-03-26 15:37:02