Відбулася презентація інтерактивної карти й форуму українознавчих освітніх закладів за кордоном

Презентація порталу «Український освітній всесвіт» - інтерактивної карти й форуму українознавчих освітніх закладів за кордоном – від Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка» відбулася онлайн 12 лютого.

Візіком,  maps API, карта, закордон, освіта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У заході взяли участь начальниця Управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва МЗС України Лариса Дір та представники управління, виконавча директорка СКУ Марія Купріянова, голова Світової Координаційної виховно-освітньоії ради Світового конґресу україїнців (CКВОР СКУ) Оксани Левицької, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус, директорка МІОК Ірина Ключковська та команда інституту, перша заступниця голови Світової федерації українських жіночих органнізацій (СФУЖО) Євгенія Петрова, а також українські освітяни з 40 країн.

Під час презентації можна було довідатись, як працювати на новому сайті, ознайомитися з його інструментарієм і перевагами, які цей ресурс надає своїм користувачам тощо. Знайти портал «Український освітній всесвіт» можна за адресою.

Дір, зокрема, ознайомила учасників онлайн-презентації з планами МЗС щодо підтримки українського шкільництва та популяризації української мови за кордоном.

Як зазначила Купіянова, презентація порталу стала знаковою подією, «адже саме вчителі, освітяни, викладачі відкривають український світ, а, мабуть, точніше сказати, український всесвіт для наступного покоління».

Від імені Світового конґресу українців (СКУ), який є партнером МІОК та проєкту «Український освітній всесвіт», Купріянова висловила вдячність команді інституту за їхню діяльність.

Читайте також:

2021-02-15 16:40:11