Планується створення інтерактивної карти львівських адрес Моцарта

Цьогорічне 230-ліття від дня народження наймолодшого з Моцартів — Франца Ксавера — стало приводом для старту нового масштабного проєкту від уже добре знаного Міжнародного музичного фестивалю LvivMozArt, який найперше асоціюють з його ініціаторкою, засновницею і художньою керівницею диригенткою Оксаною Линів.

Візіком,  maps API, Львів, карта, Моцарт,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УМ.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Довідково:

  • Франц Ксавер Моцарт — син геніального Вольфганга Амадея Моцарта — знаний педагог, піаніст, диригент, композитор.
  • У 1808—1838 роках жив на Галичині й активно творив музичне середовище міста, зокрема заснував у Львові хорове Товариство святої Цецилії, яке стало, по суті, першою музичною спілкою міста.
  • Упродовж 1834-1838 років Моцарт-син був у Львові капельмейстером театрального оркестру, після чого переселився у Відень.

Тому й вирішили виокремити «Галицьку Моцартіану» (Mozartiana Galicia) — окремий напрям пошуку, оцифрування й наукового дослідження документальних свідчень, пов’язаних iз перебуванням, творчістю і діяльністю молодшого сина славетного віденського класика Франца Ксавера Моцарта того періоду, йдеться у повідомленні.

До ювілею галицького Моцарта відоме львівське видавництво готує унікальне україномовне видання документів, що включатиме переклад його дорожнього щоденника і понад 85 листів.

Ініціаторкою й упорядницею є Оксана Линів, а науковий редактор — знана музикознавиця з Львівського музичного коледжу імені Станіслава Людкевича Роксоляна Гавалюк. Це буде найдокладніше зібрання такого роду з усіх досі існуючих у світі, обіцяють видавці.

Окрім книги, планується

  • низка лекцій,
  • зйомки документального фільму,
  • створення віртуального музею,
  • інтерактивної карти львівських адрес Моцарта.

Також ведеться розробка низки краєзнавчих екскурсійних маршрутів, яка включає локації у трьох областях (Львівській, Іванно-Франківській і Тернопільській), пов’язаних iз його діяльністю.

Читайте також:

2021-02-12 13:21:34