В Одессі для контролю будівництва використовуватимуть дрон

Для моніторингу міської забудови Управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Одеської міської ради придбало безпілотний літальний апарат.

Візіком,  maps API, Одесса, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УНН.

Ми купили в управління дрон і зможемо знімати, скажімо так, у важкодоступних місцях. Наприклад, коли нас забудовник не допускає на об'єкт будівництва, ми будемо запускати дрон і з дрона дивитися, що там відбувається, — зазначив Авдєєв.

Керівник міського ДАБК повідомив, що вартість дрона становить до 40 тис. грн. Його використовуватимуть також у ситуаціях, коли забудовник не допускає представників ДАБК на об'єкт. Відеоматеріали, надані дроном, зазначив Авдєєв, будуть використовуватися в якості речових доказів в судах.

Довідково:

  • Зазначимо, що тема забудови Одеси зараз одна з найрезонансніших у місті.
  • Наприклад, в районі парку Шевченка на території колишніх кортів триває будівництво об'єкта, який, згідно містобудівних умов і вимог Генплану, повинен стати готелем.
  • Проте, згідно з рекламою на порталах з продажу нерухомості, об'єкт стане житловим комплексом "Лідерсовський".
  • Незважаючи на заборони і судові розгляди, будівництво триває.
  • Враховуючи, що ділянка забудови знаходиться на місці тенісних кортів і в межах історичного ареалу і паркової зони, будівництво ЖК викликає суспільний резонанс.
  • У той же час сам мер Одеси Труханов покладає всю провину за хаотичну забудову міста на Київ.

Читайте також:

2022-01-06 13:11:14