NASA виявила і нанесла на карту джерела забруднення повітря

Щоправда, поки лише метаном і тільки у Каліфорнії. Виявилося, що основне джерело забруднення повітря в Каліфорнії – звалища сміття.

Дослідники Каліфорнійського технологічного інституту у співпраці з NASA використали метод дистанційного зондування з літаків і супутників і визначили джерела, що виділяють найбільшу кількість метану в штаті Каліфорнія.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, викиди метану, карта забруднення

Про це повідомляється в журналі Nature і на сайті Jet Propulson Laboratory NASA, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Liga.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Як відомо, надлишок метану в атмосфері призводить до глобального потепління.

Основним джерелом метану виявилися сміттєві звалища і полігони. На другому місці — нафтопереробні заводи, на третьому — молочні ферми.

Візіком, ГІС,  API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, викиди метану, карта забруднення

Проаналізувавши дані, отримані по території Каліфорнії, вчені з'ясували, що до половини метану, який викидається у повітря припадає на 564 точкових невеликих джерел і об'єктів інфраструктури. Сміттєві звалища і полігони ТПВ, в тому числі закриті, виділяють 41% від виявленого газу. Нафтопереробні заводи разом з їх трубопроводами, і молочні ферми — по 26%. На частку інших об'єктів припадає біля 7% викидів.

Для дослідження використовувався інфрачервоний спектрометр. На наявність метанових шлейфів перевірено 271 000 об'єктів штату. В результаті були створені докладні карти метанових шлейфів.

Читайте також:

2019-11-19 12:24:48