Європейська космічна агенція картографувала танення вічної мерзлоти (відео)

Європейська космічна агенція випустила серію карт, що дозволяють побачити поступове танення вічної мерзлоти навколо арктичного полюса в період з 2003 по 2017 рік.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, вічна мерзлота,

Про це розповів Телеграф, передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Вічна мерзлота визначається як нерозривна зона, де винятком є лише великі водойми. Вона вважається ізольованою, якщо її площа складає не менше 10% території, що охоплюється. І переривчастої, якщо ця площа займає від 50 до 90%.

Коли ця земля замерзає, в ній зберігається величезна кількість вуглецю — наприклад, у вигляді мертвих рослин. З 1980 року температура вічної мерзлоти досягла своїх максимальних меж і продовжує підвищуватися. Це може привести до вивільнення цього вуглецю.

Кліматологи стурбовані тим, що в разі танення вічної мерзлоти і викиду в атмосферу величезної кількості вуглекислого газу і метану, що містяться в ній, ці парникові гази потраплять в атмосферу, посилюючи глобальне потепління.

Нові карти були складені шляхом об'єднання супутникових даних про особливості ландшафту, таких як температура поверхні і грунтово-рослинний покрив, з вимірами, проведеними в місцях вічної мерзлоти.

Читайте також:

2020-03-02 14:20:43