Стало відомо, де саме сяде марсохід Perseverance (карта)

Марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance (Наполегливість), який покинув Землю 30 липня вже подолав ⅔ шляху до Червоної планети. 18 лютого 2021 року він здійснить посадку в північній півкулі Марса.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УП.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Деталі:

  • Perseverance покинув Землю 30 липня і вже подолав 337 з 470 мільйонів кілометрів на шляху до Марса.
  • Згідно онлайн-даними NASA, на момент публікації новини швидкість апарату складає 87 338 км/год відносно Сонця.
  • В день прибуття марсохода на Марс сигнал до нього буде йти 11 хвилин 30 секунд.

Напередодні посадки у U.S. Geological Survey склали інтерактивну карту місця посадки Perseverance. Це 45-кілометровий кратер Єзеро на західній околиці рівнини Ісіди в північній півкулі Марса. Вважається, що 3,5-3,9 мільярда років тому там розташовувалися дельта річки і озеро.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

18 грудня на 141 день польоту марсоходу Perseverance у центрі управління планово проведуть третє коригування його траєкторії.

Це вже буде дев’ята посадка апаратів NASA на Марс. Один із роверів — "Curiosity", місце посадки якого назвали на честь письменника Рея Бредбері, все ще активний. З моменту посадки у 2012 році він вже подолав 23 кілометри по поверхні планети.

Марсохід Perseverance шукатиме ознаки існування в минулому Марса мікробіологічних форм життя. Зокрема, він збере зразки грунту, а також вивчатиме клімат і погоду на планеті.

Крім цього, він доставить на Марс зразки матеріалів, з яких планують робити скафандри для висадки людей на поверхню Місяця і, в подальшому, Марса. Інженери перевірять, як на зразки вплине марсіанська середовище.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

Повідомляється, що апарат укомплектований 23 спеціалізованими камерами, вдосконаленою навігаційною системою, екстремальною установкою, яка зможе зібрати зразки марсіанського повітря, а також - 2 мікрофони, завдяки яким людство зможе вперше почути, як звучить Марс.

Також вперше у складі місії на Марс буде безпілотник - 1,8-кілограмовий міні-гелікоптер Ingenuity ("Винахідливість").

До сих пір в рамках марсіанських місій не використовувалися апарати, здатні літати в атмосфері. За допомогою дрона планують відпрацювати технологію таких польотів.

Загальні витрати на створення марсохода і його запуск оцінюють в $ 2,1-2,7 мільярда.

Читайте також:

2020-12-14 10:50:38