Супутник зафіксував братську могилу біля Маріуполя

Супутник зафіксував братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш, яке знаходиться менше ніж у 20 кілометрах від Маріуполя.

Візіком,  maps API, карта, Маріуполь, могила,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Радіо СВобода.

Журналісти «Схем» (Радіо Свобода) отримали супутникові знімки, які показують вірогідне місце масового поховання. Це траншея довжиною у більше ніж 300 метрів, йдеться у повідомленні.

Раніше радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що у цьому селищі російські військові влаштували масове поховання загиблих маріупольців.

Згідно з супутниковими знімками, викопана траншея тут з’явилась орієнтовно в кінці березня. На знімку від 23 березня її ще не було. На наступному знімку цієї місцевості від 29 березня вже видно вириту траншею довжиною більше 300 метрів і, ймовірно, техніку, якою її робили.

Про братські могили загиблих маріупольців повідомили у міськраді Маріуполя.

Радник міського голови Петро Андрющенко розповів журналістам «Схем», що тіла загиблих людей з вулиць Маріуполя російські військові спочатку звозять у різні промзони міста, де є великі холодильні камери, а вже потім складають у пакети і вивозять в місця масових захоронень.

Читайте також:

2022-04-22 13:56:25