Starlink в Україні став доступним всім

Будь-кому в Україні дозволено супутникові термінали SpaceX Starlink, навіть у період дії воєнного стану.

Візіком,  maps API, SpaceX, Starlink

Відповідне рішення ухвалила НКЕК за ініціативи Держспецзв’язку, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на the-village.com.ua.

Тепер НКЕК має внести зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, щоб унормувати умови роботи системи Starlink відповідно до нового рішення, йдеться у повідомленні.

UPD. За рішенням НКЕК, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій має встановити, що користування Starlink «дозволяється усім категоріям користувачів за умови дотримання електромагнітної сумісності радіообладнання».

Але як саме її дотримуватися – не уточнюють, пише ain.ua.

Можливо, кожен термінал потрібно буде реєструвати в НКЕК як радіоелектронний засіб, щоб забезпечити електромагнітну сумісність, передає видання слова Шона Таунсенда з «Українського кіберальянсу».

Довідково:

  • Starlink – це глобальна система супутникового звʼязку від компанії SpaceX. Вона була покликана покрити місця, де зв’язок був ненадійний, дорогий або повністю недоступний.
  • Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну засновник компанії SpaceX Ілон Маск на прохання міністра цифрової трансформації Михайла Федорова надіслав в Україну термінали Starlink для доступу до супутникового інтернету. За них заплатила компанія SpaceX та уряд США.

Читайте також:

2022-04-21 14:08:10