6-річний український хлопчик встановив картографічний рекорд

6-річний Марко Данчевський із міста Стрий Львівської області встановив рекорд України в номінації "Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам'ять за контуром на карті".

Хлопчик зміг правильно назвати 196 країн.

Візіком,  maps API, карта, контур,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Газету по-українськи.

Марко продемонстрував блискучий результат, без заминки назвавши 196 країн по контуру карти за 13,5 хвилин. При цьому юний ерудит не допустив жодної помилки!, - повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Вивчати географію Марко почав кілька років тому. До чотирьох років хлопчик показував на карті більшу половину країн світу і знав їх державні прапори.

Читайте також:

З трьох років син мусив проводити деякий час в кабінеті дідуся Романа Петровича. Він директор школи і вчитель географії. В його кабінеті Марка зацікавила велика географічна карта світу на стіні. Дідусь, помітивши здібності внука, почав їх розвивати. В доступній формі він розповідав Марку цікавинки про різні країни, міста, моря, річки, гори. Наприкінці кожного тижня вони повторювали вивчене. І це при тому, що говорити Марко почав пізно – після чотирьох років, а країни на карті показував з трьох, - розповіла кореспонденту Gazeta.ua мама рекордсмена Ірина Данчевська-Кухар.

Батьки Марка й самі дивуються феноменальній пам'яті сина.

Ми бачили, що Марко цікавиться географією, але великого значення цьому не приділяли. Та, коли в п'ять років він нас позвав і запропонував розповісти про країни, були приємно враженні. Ми просто стояли і мовчали, бо розуміли, що і самі не знаємо стільки.

Для сина школа понад усе. Він би ходив на уроки і в суботу, і в неділю, і навіть на канікулах. Знає дуже багато про космос, особливості всіх планет Сонячної системи. Також син захоплюється спортом - з двох з половиною років він професійно катається на лижах, займається в секції по футболу, любить дізнаватись про футбольні команди і їх склад. Свою молодшу сестричку Софію, якій 1 рік і 7 місяців, Марко теж заохочує вивчати карту світу. Завдяки братику вона може показати всі континенти, - додала Ірина.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-07-07 12:53:06