"Місто на карті" стало прототипом настільної гри

До 30-річчя Незалежності України розробники настільної гри "Миколаївський магнат" підготували україномовну версію гри.

Візіком,  maps API, Миколаїв, карта, гра,

Гравці зможуть купувати, продавати, здавати в оренду підприємства старого Миколаєва. Про це в ефірі Українського радіо Миколаїв розповів заступник директора Миколаївського обласного краєзнавчого музею Валерій Чернявський.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

За словами Валерія Чернявського, який є розробником "Миколаївського магната", гра створена за правилами класичної "Монополії", але на "старомиколаївський лад", у режимі краєзнавчого квесту. За сюжетом, події гри відбуваються у 1917 році.

Вперше гру презентували у 2017 році. На реалізацію усіх типографічних робіт, пов’язаних з друком гри та всіх її елементів, виділили 29 тисяч гривень. Виготовили всього 100 примірників настільної гри.

Читайте також:

Перші екземпляри гри до широкого загалу фактично не дійшли, хоча тоді на неї був великий попит, — розповів Валерій Чернявський.

Зі слів Чернявського, ідея створення гри виникла ще під час роботи виставкового проєкту в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї. Проєкт мав назву "Місто на карті".

Серед експонованих зразків карт, планів міста Миколаєва був цікавий рекламний варіант, у якому подали варіант карти міста зразка 1913 року. А по її периметру розташовувалася реклама різних підприємств старого Миколаєва, — сказав Валерій Чернявський.

У 2021 році україномовну версію "Миколаївського магната" доповнили новими матеріалами та видали в іншому дизайні.

2021-08-18 12:28:03