Євген Клопотенко взявся за розробку гастрономічної карти України

Українська кухня — гастрономічний тренд чи повсякденна реальність?

Насправді українці не знають своєї кухні — такого парадоксального висновку дійшов Євген Клопотенко, вивчаючи місцеві продукти й традиції.

Візіком,  maps API, Клопотенко, гастрономічна карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У спільному проекті з сервісом доставки їжі Rocket досліджуємо витоки українського кулінарного тренду — гастрономічну карту України.

Шлях до ресторанних зірок Мішлен, який пройшли всі розвинені гастрономічні культури, починається з уваги до власних продуктів, традицій та смаків. Або, як казав в одному з інтерв'ю сучасний класик італійської кухні Массимо Боттура, аби зватися шефом, ти маєш спробувати, а потім приготувати борщ смачніший, ніж бабуся в селі. Чи знаємо ми власні кулінарні традиції?

Те, що сьогодні називають українською кухнею — на 90% спадок радянських років, який не має стосунку до справжньої української кухні. В цьому переконаний Євген Клопотенко, який протягом трьох років досліджував місцеві кулінарні традиції та спеціалітети України, йдеться у тексті.

Клопотенко проводить і постійну кампанію на підтримку локального продукту та української кухні онлайн, створивши україномовний сайт із рецептами klopotenko.com та канал на YouTube.

За підрахунками команди Клопотенка, у 2020 році за цими рецептами готував кожен третій українець. У цьому ж році вийшла друга кулінарна книга Клопотенка — Зваблення їжею з українським смаком із 70 рецептами справжньої національної кухні. Крім того, вже майже 5000 навчальних закладів по всій Україні готують за збірником рецептур для шкільного харчування, розробленим Клопотенком.Євген Клопотенко

То ж просимо до спільної подорожі й захопливих відкриттів, які готує гастрономічна карта України, запросив автор.

Читайте також:

2021-02-25 13:45:32