Проєкт приміських поїздів City Express на карті: як це буде

У цьому році «Укрзалізниця» буде розвивати проєкт приміських поїздів City Express в Києві, Харкові та Дніпрі – цей транспорт зараз зношений на 95%.

Візіком,  maps API, City Express,

Про це заявив голова правління компанії Володимир Жмак в ході Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура», повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

За його словами, цей проєкт дуже «практичний і реальний, і дасть значний ефект всьому місту Києву та дозволить розвантажити дороги».

Він запевнив, що після ремонту деяких ділянок і поліпшення диспетчеризації компанія зможе збільшити кількість пасажирів приміського з Києвом залізничного сполучення з 77 тисяч до 150 тисяч в день. Для цього будуть впроваджувати човникові перевезення.

В «Укрзалізниці» обіцяють сполучити Бучу, Боярку, Вишгород, Бровари з Києвом. Серед основних аспектів – єдиний квиток та персоніфікація пасажирів. Для цього проведуть дослідження перших напрямків і протягом року будуть впроваджувати нові маршрути. Керівник залізниці зазначає, що компанія своїми силами відремонтує близько 50 електропоїздів та інфраструктуру. Однак сама УЗ не впорається з таким проектом і їй потрібна допомога місцевих територіальних громад і держави.

Довідко:

  • Нагадаємо, проєкт Kyiv City Express не новий – його анонсували в «Укрзалізниці» ще за керівництва Євгена Кравцова.
  • Тоді проєкт обіцяли реалізувати впродовж 2019-2021 років.
  • Тоді, за попередніми підрахунками, вартість проєкту складала декілька мільярдів гривень.
  • Для цього компанія планувала повернути на свій баланс міську електричку, модернізувати її та інтегрувати в Kyiv City Express.

Сьогодні міська електричка знаходиться на балансі «Київпастрансу». Через обмежене фінансування підприємство випускає на лінію один електропоїзд з десяти.

Читайте також:

2021-02-24 14:48:16