На мапу Херсона нанесли місця загибелі місцевої тероборони

1 березня, коли російські війська вже повністю оточили Херсон і в місті не залишалося формувань ЗСУ, зупинити наступ агресора з боку Чорнобаївки скерували бійців щойно сформованого 194 батальйону ТрО.

Бої відбулися одночасно в Бузковому парку та в районі Білозерської площі. В обох випадках сили були нерівні й українських оборонців буквально розстріляли з важкої зброї.

Візіком, API Visicom, Херсон, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на hromadske.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У Бузковому парку 43 тероборонців зустріли регулярні російські війська — із важкою технікою, снайперами й кулеметами. Українці були лише з автоматами Калашникова, коктейлями Молотова і двома гранатометами «Муха». Дехто навіть не мав військової форми. Як розповідав учасник того бою Станіслав Вазанов, активна перестрілка тривала не більш як 20 хвилин — надто нерівні сили зійшлися.

У результаті в Бузковому парку загинуло не менш ніж 18 тероборонівців. У травні на місці загибелі українців мешканці окупованого Херсона облаштували меморіал.

Олександр Хоменко розшукав свідків тих трагічних подій і створив мапу Херсона з позначеними локаціями, про які згадують свідки загибелі тероборонівців.

2022-12-15 13:06:56