NYT проаналізував оборонні траншеї окупантів

Російські окупанти з усіх сил намагаються втримати оборону на захоплених територіях та будуть для цього мережу перешкод та пасток для ЗСУ.

Американські журналісти проаналізували супутникові знімки, на яких видно ворожі укріплення.

Візіком, API Visicom, NYT, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Кремлівська армія не полишає спроб консолідувати сили задля повторних наступів та "великих перемог". Також окупанти уздовж лінії зіткнення будують оборону задля того, аби уповільнити рух Збройних Сил. Аналітики стверджують, що загарбники збудували лише 5 рубежів для захисту міста Попасної, що на Донеччині, йдеться у повідомленні.

Візіком, API Visicom, NYT, карта,

"Зуби дракона" на Півдні та Сході

Попасну російська армія захопила у травні, однак усі укріплення в цьому регіоні збудовані надзвичайно швидко – всього за 6 днів. Фортифікаційні споруди призначені для того, аби скеровувати українську техніку на вузьку дорогу, де вона буде вразливою для ворожої артилерії та ракет.

Ці споруди можуть виграти Росії вирішальний час для мобілізації та підготовки додаткових військ, щоб відновити імпульс у війні. Але взимку Україна може перевірити здатність Росії утримувати ці позиції, – написали в NYT.

Окрім Донеччини, російські окупанти намагаються укріпитися на лівобережжі Херсонщини, куди їх відтіснила українська армія в листопаді. Захисні споруди росіян, якими є ряди бетонних пірамід, відомі також як "зуби дракона". Водночас загарбники риють рови, у які мали б потрапляти українські танки.

Слід ще зауважити, що окупанти риють кілометри окопів і створюють ДОТ – довготривалі оборонні точки, з яких можуть стріляти.

2022-12-15 12:56:18